BALLAST AR


 
 
 
Ballasts app med  augmented reality  er på billedet ved at indlæse.   Appen hedder Ballast AR.

Ballasts app med augmented reality er på billedet ved at indlæse. Appen hedder Ballast AR.

Ballast arbejder med Virtual Reality (VR) og Augmented Reality (AR), fordi teknologien kan skabe forståelse og empati blandt sundhedsprofessionelle for ældre menneskers udfordringer. På den måde kan de professionelle arbejde mere effektivt med for eksempel at forebygge faldulykker og sikre en hensigtsmæssig indretning af plejehjem.

Vores digitale synssimulationer giver mennesker med fuldt syn mulighed for at besøge den virkelighed, mennesker med nedsat syn lever i hver dag. Vi har udviklet en række digitale synsfiltre, som simulerer forskellige øjendiagnoser. På den måde kan sundheds- og plejepersonale på egen krop opleve, hvad eksempelvis belysning og kontrastfarver betyder for mennesker med nedsat syn.

Vi lægger vægt på en så virkelighedsnær simulation som muligt. Derfor bruger vi et headset som omslutter hele synsfeltet. På den måde kan vi styre nøjagtig, hvad beskueren oplever i løbet af simulationen, og skabe en kropslig forståelse af, hvordan mennesker med nedsat syn oplever deres omgivelser.

Vi prøver grænser med den nyeste teknologi, som vi ikke blot bruger til at skabe en ny virkelighed. Vi bruger den også til at ændre den måde, vi som mennesker forstår og bruger vores syn.

Billederne nedenfor giver et indblik i projektets forløb.

Skal din organisation eller virksomhed være vores næste projektpartner? Kontakt os på info@ballastcph.dk eller +45 50 69 64 65.

Siden er sidst opdateret d. 23. august 2018

 

PROJEKTFAKTA

Periode:
aug 2017 - jan 2018

Samarbejdspartnere:
Praksis- og Innovationshuset ved Metropol (Københavns Professionshøjskole), Optometriuddannelsen ved Københavns Erhvervsakademi og Serious Games Interactive. 

Finansiering:
Synoptik Fonden

Kontaktperson:
Michala Mathiesen
mm@ballastcph.dk
Tlf. 50 69 64 65

Relevante links:

Se video