Filmpremiere: Fællesskaber på trods

4. marts 2019

Vidste du, at ældre mennesker med dårligt syn bliver væk fra eftermiddagskaffen på plejehjem og aktivitetscentre i vintertiden, fordi stearinlysene skærer dem i øjnene? At nogle skjuler sig på deres værelser, når det er spisetid, fordi de er flove over at sidde omkring bordet sammen med andre og måske komme til at spilde på sig selv eller dugen?

Ballast har udviklet og produceret tre korte dokumentarfilm om seniorliv med synsnedsættelse og hvordan det manglende syn kan være en katalysator for ensomhed.

Her ses Birte, som er i gang med at blive interviewet af en mandlig projektmedarbejder. Interviewet finder sted blandt væve og garn i et aktivitetscenter.

Her ses Birte, som er i gang med at blive interviewet af en mandlig projektmedarbejder. Interviewet finder sted blandt væve og garn i et aktivitetscenter.

TILMELDING NØDVENDIG

Filmene har premiere den 28. marts kl 10-12 på Aktivitetscenter Solgaven, Johan Krohns Vej 9A, Valby, hvor de bliver vist for de medvirkende, deres pårørende og professionelle i ældreplejen. Samtidig får du selvfølgelig også chance for at se og høre nogle af de ældres overvejelser og anbefalinger. Hold øje med vores kanaler på sociale medier (LinkedIn, Instagram, Facebook, Twitter).

Tilmelding skal ske til Helle Vedø på hv@ballastcph.dk eller 50 69 64 65, så vi er sikre på at der er plads til os alle. Oplys gerne om du er privatperson eller kommer i forbindelse med din beskæftigelse.


FORELØBIGT PROGRAM

10.00-10.20    Velkommen med kaffe

10.20-10.30    Ballast byder velkommen

10.30-10.40    Visning af filmen ‘Når synet driller’

10.40-10.50    Visning af filmen ‘Synet og det sociale liv’

10.50-11.00    Visning af filmen ‘Mødet med sundhedssystemet’

11.00-11.10 Kirsten Ben Soltane fra Aktivitetscenteret Solgaven fortæller om at være en del af projektet.

11.10-11.20 Christine E. Swane, direktør, kultursociolog og ph.d. fra Fonden Ensomme Gamles Værn fortæller om fondens arbejde.

11.20-12.00 Kaffe og kage

MERE OM FILMENE

I filmene fortæller ældre borgere med synsnedsættelse og blindhed om deres vilkår og behov, og de giver konkrete ideer til, hvordan omsorgs- og plejesektoren kan blive bedre til at gøre livet godt og værdigt for dem. De medvirkende er blandt de af vores ældre medborgere, der oplever den tungeste isolation og ensomhed, og de er i højrisiko for at komme ud for faldulykker, som på dette tidspunkt i livet ofte udvikler sig til at være livstruende.

Filmene er en del af projektet Fællesskaber på trods, der giver stemme til ældre mennesker, så deres viden og erfaringer kan kvalificere omsorgsarbejdet. Det er støttet af fonden Ensomme Gamles Værn.

Læs mere om arbejdet med syn og fællesskaber på film via dette link.

Siden er sidst opdateret d.12. marts 2019.