FÆRDIGHEDER I SYN OG GERONTOLOGI


 
 
 
Billedet viser en udprintet vejledning til underviseren i ‘Færdigheder i syn og gerontologi’

AT FORBEREDE ELEVERNE PÅ MØDET MED DE ÆLDRE BORGERE

Uddannelsespakken ‘Færdigheder i syn og gerontologi’ bliver i øjeblikket testet i undervisningen på Randers Social- og Sundhedsskole.

Omkring 65.000 mennesker i Danmark lever med stærkt nedsat syn eller blindhed, og 90% af dem er over 75 år gamle. Til trods for, at nedsat syn er fuldkommen almindeligt blandt den voksende gruppe af ældre mennesker, er synsproblematikker forholdsvis ukendte hos sundhedspersonale på danske sygehuse og plejehjem.

EN forberedelse på mødet med den virkelige borger

Formålet med ‘Færdigheder i syn og gerontologi’ er bl.a. at forberede SOSU-eleverne på mødet med de ældre borgere som de kommer til at møde i praksis.
En del af undervisningsmaterialet, tre korte videoer, er udviklet med støtte fra Fonden Ensomme Gamles Værn gennem projektet ‘Fællesskab på trods af synsbarriere’. De tre videoer kombineres med reflektionsspørgsmål og læringsspillet Indsigt for at give eleverne den bedste all-around forståelse for borgerne. Undervisningsmaterialet er udviklet som en tilføjelse til den allerede eksisterende undervisning om øjets anatomi og gerontologi (læren om aldring).

Se et kort sammenklip af videomaterialet her:

Se en introduktion til læringspillet Indsigt her:

TESTPERSONER SØGES TIL TEST I EFTERUDDANNELSE

Ønsket er at undervisningspakken med tilpasninger kan bruges i efteruddannelsen af sundheds- og plejeprofessionelle, da der blandt personale er mangel på viden om nedsat syns betydning for ældre borgere i en plejesammenhæng.

Vil du vide mere om testforløbet eller er du interesseret i undervisningsmaterialet? Så kontakt os endelig.

Skal din organisation eller virksomhed være vores næste projektpartner? Kontakt os på info@ballastcph.dk eller +45 50 69 64 65.

Siden er sidst opdateret d. 16. april 2019

PROJEKTFAKTA

Periode:
Jan 2019 - maj 2019

Samarbejdspartnere:
Randers Social- og Sundhedsskole

Finansiering:
Fonden Ensomme Gamles Værn til udvikling af videomateriale.

Kontaktperson:
Helle Vedø
hv@ballastcph.dk
Tlf. 50 69 64 65

Mere information:
SOSU Randers

Projektet: Fællesskab på trods

Læringsspillet Indsigt

Få adgang til Undervisningsmateriale