Ingen undskyldning for dårlige hjemmesider

25. september 2018

Digital og fysisk tilgængelighed var i centrum på Folkemødet, da Ballast, DBSU og Forældreforeningen tog forskud på EU’s tilgængelighedsdirektiv.

”Der findes ingen undskyldning for at lave dårlige hjemmesider.”

Så klart var budskabet fra Europa-Kommissionens kommunikationschef, Jörel Strömgren, efter hun selv havde prøvet kræfter med at have et synshandicap. Det skete på Folkemødet på Bornholm, hvor hun blev udstyret med et par af Ballasts simulationsbriller, Perspectacles, da hun deltog i Tilgængelighedsstafetten.

Digital tilgængelighed tog et stort skridt fremad den 24. september, da EU’s tilgængelighedsdirektiv trådte i kraft. Det udstikker kravene til, hvordan offentlige hjemmesider skal være tilgængelige for alle – hvilket også vil sige mennesker med handicap som for eksempel synsnedsættelse.

Allerede på Folkemødet tog Ballast debatten om nødvendig tilgængelighed, blandt andet ved at teste Folkemødet både fysisk og digitalt. Det skete i Tilgængelighedsstafetten, hvor tre hold dystede mod hinanden, og altså med blandt andre Jörel Strömgren fra Europa-Kommissionen som deltager. Stafetten blev arrangeret i samarbejde med Dansk Blindesamfunds Ungdom, DBSU, og Landsforeningen af Forældre til Blinde og Svagsynede, LFBS.

På denne side kan du se mere fra begivenheden på foto og video.

I videoen herunder bliver Europa-Kommissionens kommunikationschef interviewet af Kim Enevold Sørensen og Gustav Kallan Lauritsen fra DBSU.

 

I videoen herunder interviewer Kim Enevold Sørensen fra DBSU Ballast-partner Helle Vedø og tilgængelighedskonsulent Michael Maar fra Sensus om, hvorfor tilgængelighed i den digitale verden er vigtig.

 

 

De selvlysende, gule veste fyldte godt på Folkemødet, mens deltagerne i stafetten testede mødets tilgængelighed for mennesker med nedsat syn. I forgrunden ses to personer i selvlysende veste. Den ene står bøjet over sin telefon. I baggrunden et område med brede trapper og tilskuerpladser bygget af træ. Tre kvinder i gule veste er på vej ned af trappen. Allerbagerst: Havet.

Test af Folkemødets digitale tilgængelighed. Her er det Folkemødets app, der bliver undersøgt med brug af blandt andet Ballasts simulationsbriller, Perspectacles. De to deltagere i Tilgængelighedsstafetten løser stafetopgaven med at finde toiletter. To personer sidder bøjet over deres telefoner. Den ene - en mand - ser ud til at lytte til telefonen. Den anden - en kvinde - har simulationsbrillerne Perspectacles på og holder telefonen helt op foran ansigtet.

Tid til debat om digital tilgængelighed. Deltagere er blandt andre Ballast-partner Michala Mathiesen, DBSU-formand Kim Enevold Sørensen og Jörel Strömgren fra Europa-Kommissionen. På billedet ses fem personer der står rundt om et højt, blåt bord. I baggrunden ses lidt af Folkemødestemningen med mange mennesker, skilte og en scene.

Tid til debat om digital tilgængelighed. Deltagere er blandt andre Ballast-partner Michala Mathiesen, DBSU-formand Kim Enevold Sørensen og Jörel Strömgren fra Europa-Kommissionen. På billedet ses fem personer der står rundt om et højt, blåt bord. I baggrunden ses lidt af Folkemødestemningen med mange mennesker, skilte og en scene.

Deltagere i Tilgængelighedsstafetten på Folkemødet 2018, som satte fokus på tilgængelighed fysisk og digitalt som optakt til EU’s tilgængelighedsdirektiv, der træder i kraft i september 2018. Ballasts simulationsbriller, Perspectacles, gav flere stafetdeltagere oplevelsen af at have en synsnedsættelse. 12 personer står sammen foran en container, hvorpå der står TV2/Bornholm. 9 af personerne har selvlysende veste på med blindemærke. 3 af personerne har Perspectacles på.