Vores brætspil INDSIGT viser, hvordan det er at leve og færdes med en synsnedsættelse, ligesom det giver indsigt i, hvilke opgaver og udfordringer man kan og ikke kan håndtere, hvis man kan se mindre end de fleste - og så er det PÅ TILBUD med 20 procent nu i marts

Læs mere om spillet her.


4. marts 2019

Ballast har udviklet og produceret tre korte dokumentarfilm om seniorliv med synsnedsættelse og hvordan det manglende syn kan være en katalysator for ensomhed. Filmene har premiere den 28. marts.

Læs mere om filmene her.


4. marts 2019

Alle offentlige hjemmesider skal være tilgængelige, kræver et EU-direktiv, som trådte i kraft i september. Og private kan godt forberede sig.

Læs mere om online tilgængelighed her.


25. februar 2019
Kan man finde vej - fysisk og digitalt - på Folkemødet, hvis man har nedsat syn? Ballast testede 2018-begivenheden og satte fokus på digital inklusion.

Læs mere om testen på Folkemødet her.


7. november 2018

Ballasts undersøgelse af den sundhedsfaglige viden om syn giver vigtige og overraskende indsigter.

Læs mere om resultaterne af undersøgelsen her.


Projektet Fællesskaber på trods giver vigtig indsigt i ældres ensomhed i forbindelse med synsnedsættelse – og bud på, hvordan tabu og isolation brydes.

Læs mere om de vigtige fællesskaber her.


25. september 2018

Med det nye EU-direktiv skal offentlige hjemmesider være tilgængelige for alle. Beskeden fra EU-Kommissionen er klar: der er ingen undskyldning for at udelukke fx mennesker med handicap.

Læs mere om tilgængelighedskravene her.


En kvinde og en mand står i menneskemængden foran Orange Scene på Roskilde Festival. De to har armene om hinandens rygge. Der er lyst som på en tidlig sommeraften.

29. juni 2018

Ville du selv tage på Roskilde Festival, hvis du ikke kunne se? Ballast tester festivalens tilgængelighed for mennesker med synshandicap for at kunne forbedre forholdene forud for næste års musikfest.

Læs mere om festivaltesten på dette link.


Man ser to menneskers skuldre, arme og hænder. Resten er ude af fokus. Den ene (en kvinde) lægger sin hånd i den anden persons hånd, som om hun søger støtte til at holde balancen.

19. juni 2018

Fællesskab og højere livskvalitet for ældre mennesker med synsnedsættelse er målet for nyt Ballast-projekt, som netop har fået støtte fra Fonden Ensomme Gamles værn.

Læs mere om det nye projekt via dette link.


23. maj 2018

Sundhedsmagasinet på DR1 handlede i går om Blindhed, og Ballasts simulationsbriller, Perspectacles, giver værten en tydelig, kropslig oplevelse af, hvordan det er at leve med kun ganske lidt syn.

Læs mere om simulationsbrillerne og programmet her.


Teksten: Global Accessibility Awareness Day

17. maj 2018

I dag er det den internationale dag for tilgængelighed. Altså dagen, hvor vi kan minde hinanden om, at alle mennesker har ret til at være med på lige fod med hinanden, både fysisk og fx teknologisk.

Læs mere om tilgængelighedsdagen her.
 


3. maj 2018

Louise Folker og Michala Mathiesen fra Ballast deltog mandag den 23. april til arrangementet CHI Morgen med temaet "Hvordan kan ny teknologi forbedre kompetenceudvikling og læring om sundhed?"

Læs mere om, hvordan teknologi styrker læring.


En konference deltager afprøver Ballast AR med vejledning fra Christine Svensson.

Ballast deltog søndag d.8. april i konferencen Rethink Ability arrangeret af DANSIC. TV2 Lorry har lavet et  videoindslag fra dagen hvor Ballast også figurerer.

 

 

 

Læs mere om Rethink-konferencen her.


En gæst afprøver den digitale synssimulator

Fredag den 9. marts afholdt Ballast åbent hus i forbindelse med lancering af den digitale synssimulator Ballast AR. Det var en eftermiddag med bobler, kage og afprøvning af Ballast AR samt læringsspillet Indsigt og simulationsbrillerne Perspectacles.

Læs mere om vores launch-fest her.


 
Michala Mathisen pitcher til konferencen

Gennem projektet om den digitale synssimulator Ballast AR har Metropols Praksis og Innovationshus været en vigtig samarbejdspartner. Det fik vi lov til at fortælle om da vi tirsdag d.6. marts var til konference om testmiljø for brugernær velfærdsteknologi.

Læs mere om samarbejdet med Metropol her.

 

 
 
 
Profilbillede af Louise Folker

Siden december sidste år har vi haft fornøjelsen af at have Louise Folker på vores team med opgaver som bl.a. afrapportering af første fase på projektet om den digitale synssimulator Ballast AR.

Læs mere om Louise Folker her.


IMG_20180207_163008.jpg

Synoptik-Fonden har bevilliget støtte til første del af næste projektfase, som har fokus på at tilrettelægge og etablere et uddannelsesforløb med udgangspunkt i den allerede udviklede digitale synssimulator.

Læs mere om uddannelsesprojektet her.

 
 
 

Sammen med otte Thiele-ansatte og to Indsigt læringsspil afholdt Ballast en workshop hos Thiele Sorø.

 

Læs artiklen om Thiele-shoppen her.

Sorø Avis udklip.jpg

Siden august 2017 har vi, med midler fra Synoptik-Fonden, udviklet på en digital synssimulator. Projektets første fase har nu nået vejs ende og i den forbindelse vil vi gerne invitere samarbejdspartnere, venner og familie til at komme forbi og se resultatet.

Læs mere om synssimulatoren her. 

Invitation.jpg

 
 
I samarbejde med spilfirmaet Serious Games udvikler Ballast en ny, digital synssimulation.

Siden september har Serious Games Interactive udviklet på en app udtænkt af Ballast CPH, der skal simulere tre forskellige synsnedsættelser. Men hvordan er processen i sådan et arbejde?

Læs mere om processen med at simulere synsnedsættelse her.

 

 
Ballast udvikler en ny digital synssimulation

I august fik vi et flot sponsorat af Synoptik-Fonden til at kunne føre et augmented reality-projekt ud i livet. Augmented reality (AR) er det nyeste skud på den digitale træstamme, og det er enormt spændende at prøve veje, som ikke mange andre er gået ad før.

Læs mere arbejdet med AR her.

 
 

Den 9. november prøvede tre optometristuderende fra Københavns Erhvervsakademi Ballast CPH’s augmented reality-app, der skal simulere forskellige synsnedsættelser.

Læs mere resultaterne af AR-testen her.

Optometrist-studerende tester Ballasts synssimulation

Ballast udvikler digital udgave af Perspectacles-brillen

Ballast CPH’s projekt med at lave en augmented reality udgave af simulationsbrillerne Perspectacles har været i gang i et par måneder, og den første prototype er netop blevet testet. Men hvordan har processen været indtil nu og hvad skal der ske? 

Læs mere om udviklingen af Perspectacles her.


Synoptikfondens logo.

1. august 2017

Ballast CPH skal i løbet af efteråret udvikle en augmented reality-app, som skal give seende personer mulighed for at prøve, hvordan det er at have nedsat syn med en digital løsning.

Læs mere samarbejdet med Synoptik-Fonden her.