Optometristuderende gav værdifulde inputs om AR-app

12. November 2017

Den 9. november prøvede tre optometristuderende fra Københavns Erhvervsakademi Ballast CPH’s augmented reality-app, der skal simulere forskellige synsnedsættelser.

Optometrist-studerende prøver Ballasts nye synssimulation

En biplyd fylder det store rum, der er fyldt med borde og stole. Lyden kommer fra en af de mange maskiner, der kan teste synet på mennesker. I det store rum er der flere døre, disse går ind til mindre lokaler, der ligner dem, der er hos en øjenlæge eller optometrist i en brilleforretning.

Vi befinder os i klinikken på Københavns Erhvervsakademi. På et af de mange borde ligger en augmented reality-brille, som er klar til brug. Ballast CPH og app-udviklerne Serious Games Interactive besøger KEA for at teste den første prototype af en augmented reality-app, der skal simulere synsnedsættelser.

Tre dygtige optometristuderende står klar. De har med stor interesse takket ja til at give inputs på de tre første filtre, appen vil have til at begynde med.

- Det er spændende at være med i denne proces. Jeg har ikke hørt om andre, der arbejder med at lave en app på denne måde, siger en af de studerende Håvard Kraglund.

Den første studerende tager brillen på og klikker sig igennem de tre filtre: Aldersrelateret Macula Degeneration, grå og grøn stær. Sammen med Mads Engberg Hansen, der er udvikler hos Serious Games Interactive, får de talt om, hvordan filtrene opleves. Alle tre studerende kommer ind og prøver brillen og giver input til Mads.

De tre optometristuderende er positive over de forskellige filtre. Ifølge dem er de meget mere præcise end de forskellige synssimuleringsapps, de har prøvet, og når appen er færdigudviklet er der et stort læringspotentiale i den.

- På studiet har vi om synsnedsættelser og vi prøver forskellige synssimuleringer, men ikke på dette niveau. At bruge denne app vil passe godt i uddannelsen, fortæller han.

At prøve at have en synsnedsættelse på egen krop kan være et godt redskab til, når man skal diagnosticere personer med nedsat syn.

- Én ting er at læse om synsnedsættelser. Men når man oplever nedsat syn på egen krop, bliver det nemmere at stille en diagnose, fordi du ved, hvad du skal spørge om, forklarer Håvard Kraglund.

Serious Games Interactive tager de optometristuderendes feedback med i den videre udvikling af appen. Udover de studerende på KEA, deltager også Praksis- og Innovationshuset i forløbet.