DIGITAL SYNSSIMULATION


 
 Ballast digitale synssimulation testes
 
 

Vores digitale synssimulationer tillader mennesker med fuldt syn at opleve den virkelighed mennesker med nedsat syn lever i hver dag. Vi har udviklet en række digitale synsfiltre, som kan simulere forskellige øjendiagnoser. På den måde kan sundheds- og plejepersonale på egen krop opleve hvad eksempelvis belysning og kontrastfarver betyder for mennesker med nedsat syn.

Virtual Reality (VR) og Augmented Reality (AR) er to platforme, der er frembragt af én og samme teknologi. En teknologi som eksempelvis gennem et headset skaber en ny virkelighed! AR-platformen placerer et nyt lag henover den virkelighed, brugeren i forvejen befinder sig - for eksempel et synsfilter, der forringer centralsynet. VR-platformen placerer beskueren i et helt nyt digital univers– for eksempel et simuleret hospitals- eller plejeboligmiljø. Det skaber forståelse og sætter fokus på problemer, der kan løses. Eksempelvis uhensigtsmæssig indretning af et plejehjem som udgør en væsentlig faldrisici.

Vi lægger vægt på en så virkelighedsnær simulation som muligt. Derfor bruger vi et headset som omslutter hele synsfeltet. På den måde kan vi styre nøjagtigt hvad beskueren oplever i løbet af synssimulationen, og skabe en kropslig forståelse af, hvordan mennesker med nedsat syn oplever deres omgivelser. På den måde prøver vi grænser med den nyeste teknologi, som vi ikke blot bruger til at skabe en ny virkelighed. Vi bruger den også til at ændre den måde vi som mennesker forstår og bruger vores syn.


Projektets varighed: August 2017 - Januar 2018 (1. fase)
Samarbejdspartnere: Praksis- og Innovationshuset ved Metropol, optometriuddannelsen ved Københavns Erhvervsakademi og Serious Games Interactive. 

Videreudviklingen af projektet har udmøntet sig i vores arbejde for at forebygge synsrelaterede faldulykker blandt ældre borgere gennem vores digitale synssimulationer. 

Kontakt: Partner og projektudvikler, Michala Mathiesen
Event: Kom til åbent hus og se resultatet af projektets første fase, se mere her.

Download projektrapport her