velfærdsteknologi


 
 Undervisning med Ballast
 
 

Synssimulation er en vigtig del af vores arbejde for at sikre tilgængelighed, livskvalitet og forståelse for mennesker med nedsat syn. Vi lægger vægt på en så virkelighedsnær simulation som muligt for at give brugeren en relevant kropslig forståelse af, hvordan mennesker med nedsat syn oplever deres omgivelser. På den måde prøver vi grænser med den nyeste teknologi, som vi ikke blot bruger til at skabe en ny virkelighed. Vi bruger den også til at ændre den måde vi som mennesker forstår og bruger vores syn.

Vi bruger for eksempel AR og VR-teknologi (augmented og virtual reality) til at udbrede viden om og forståelse for synsproblematikker blandt synskonsulenter, organisationer, optikere, sundhedsvidenskabelig uddannelsesinstitutioner og pårørende til mennesker med nedsat syn. AR-platformen placerer et nyt lag henover den virkelighed, brugeren i forvejen befinder sig - for eksempel et synsfilter, der forringer centralsynet. VR-platformen placerer beskueren i et helt nyt digital univers– for eksempel et simuleret hospitals- eller plejeboligmiljø. Det skaber forståelse og sætter fokus på problemer, der kan løses. Eksempelvis uhensigtsmæssig indretning af et plejehjem som udgør en væsentlig faldrisici. På den måde udnytter vi teknologien til at skabe velfærd.

Med samme formål bruger vi vores Perspectacles 3.0, som er en low-tech simulationsbrille, der kan simulerer en hvilken som helst type nedsat syn. Brillen giver det størst mulige synsfelt og dermed den mest præcise synsimulation. Den er brugervenlig og slutter tæt til ansigtets facon, hvilken sikrer en mere korrekt simulation og oplevelse. Selvklæbende synsfiltre på brillens front gør det nemt at skifte, hvilken øjensygdom der simuleres. Perspectacles er udviklet i samarbejde med Instituttet for Blinde og Svagsynede (IBOS), synsprofessionelle og borgere med nedsat syn. De bruges af synskonsulenter og uddannelsesinstitutioner i hele Danmark.

Vores samarbejdspartnere indenfor velfærdsteknologi er for eksempel offentlige institutioner, uddannelser og webudviklere og -designere.

Skal din organisation eller virksomhed være vores næste projektpartner? Kontakt os på info@ballastcph.dk eller +45 50 69 64 65.

 Danmarkskort, der viser Ballasts aktiviteter